Novosti

Stručni seminar „Okusi male zemlje vojvodskih zalogaja“

DSC_0973

Gotovo se već ustalila praksa da Richemont klub Hrvatska, uz poslovično hvaljenu logističku potporu tvrtke TIM ZIP, organizira dva stručna seminara godišnje, u proljetnom i jesenskom terminu, za voditelje proizvodnje, tehnologe i druge stručne djelatnike pekarskih i slastičarskih tvrtki i obrta iz regije. U pravilu su gosti-predavači na seminarima ugledna imena iz svijeta pekarstva, slastičarstva i konditorstva iz nacionalnih Richemont klubova Europe.

Tako je 25. travnja ove godine u zagrebačkom Buzinu, u zgradi, odnosno promotivnoj pekari TIM ZIP-a, održan stručni seminar pod naslovom „Okusi male zemlje vojvodskih zalogaja" na kojem je djelić svojega iznimno velikog znanja i iskustva sa sudionicima podijelio predsjednik Richemont kluba Luxembourg, Carlo Bock, renomirani virtuoz i promicatelj pekarske profesije i član Odbora Udruge prehrambenih zanata Velikoga Vojvodstva Luxembourg. Bock je s kolegom pekarom Maxom Nosbuschem sudionicima seminara, kojih je bilo 25 iz 11 tvrtki iz Hrvatske i Srbije, predstavio nekoliko atraktivnih proizvoda iz zemlje u srcu Europe s najvećim brojem restorana po glavi stanovnika, a njih više od desetak ima prestižnu Michelinovu zvjezdicu.

Majstor iz Luxembourga je pred vrlo zainteresiranim i kooperativnim sudionicima seminara proizveo Carlov domaći kruh, brioš od pistacija, rizling paštetu i Cramique – posebnost gastronomskog naslijeđa svoje zemlje.

Pored ovoga praktičnog dijela seminar je imao i zanimljivi teorijski dio u kojem su prof. dr. sc. Dubravka Novotni i prof. dr. sc. Nikolina Čukelj Mustač s Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu izlagale na temu tradicionalnih kruhova u Europi i Hrvatskoj. 

 

Komentari

Nitko još nije komentirao. Budi prvi koji će ostaviti komentar
Already Registered? Login Here
Gost
Subota, 09 Prosinac 2023

Captcha slika

Richemont klub Hrvatska
Bani 100, 10010 Zagreb
Tel: +385 1 66 22 608
Fax: +385 1 660 80 40