Novosti

Stručni seminar „Okusi male zemlje vojvodskih zalogaja“

DSC_0973

Gotovo se već ustalila praksa da Richemont klub Hrvatska, uz poslovično hvaljenu logističku potporu tvrtke TIM ZIP, organizira dva stručna seminara godišnje, u proljetnom i jesenskom terminu, za voditelje proizvodnje, tehnologe i druge stručne djelatnike pekarskih i slastičarskih tvrtki i obrta iz regije. U pravilu su gosti-predavači na seminarima ugledna imena iz svijeta pekarstva, slastičarstva i konditorstva iz nacionalnih Richemont klubova Europe.

Tako je 25. travnja ove godine u zagrebačkom Buzinu, u zgradi, odnosno promotivnoj pekari TIM ZIP-a, održan stručni seminar pod naslovom „Okusi male zemlje vojvodskih zalogaja" na kojem je djelić svojega iznimno velikog znanja i iskustva sa sudionicima podijelio predsjednik Richemont kluba Luxembourg, Carlo Bock, renomirani virtuoz i promicatelj pekarske profesije i član Odbora Udruge prehrambenih zanata Velikoga Vojvodstva Luxembourg. Bock je s kolegom pekarom Maxom Nosbuschem sudionicima seminara, kojih je bilo 25 iz 11 tvrtki iz Hrvatske i Srbije, predstavio nekoliko atraktivnih proizvoda iz zemlje u srcu Europe s najvećim brojem restorana po glavi stanovnika, a njih više od desetak ima prestižnu Michelinovu zvjezdicu.

Majstor iz Luxembourga je pred vrlo zainteresiranim i kooperativnim sudionicima seminara proizveo Carlov domaći kruh, brioš od pistacija, rizling paštetu i Cramique – posebnost gastronomskog naslijeđa svoje zemlje.

Pored ovoga praktičnog dijela seminar je imao i zanimljivi teorijski dio u kojem su prof. dr. sc. Dubravka Novotni i prof. dr. sc. Nikolina Čukelj Mustač s Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu izlagale na temu tradicionalnih kruhova u Europi i Hrvatskoj. 

 

Komentari

Nitko još nije komentirao. Budi prvi koji će ostaviti komentar
Already Registered? Login Here
Gost
Srijeda, 22 Svi 2024

Captcha slika

Posjetite nas na facebooku

Richemont klub Hrvatska
Bani 100, 10010 Zagreb
Tel: +385 1 66 22 608
Fax: +385 1 660 80 40