Novosti

Stručni seminar „Kako pekar živi kiselo tijesto“

_MG_9712

U svijetu pekarstva važno je kontinuirano dodavati impulse i osvježavati ponudu s intencijom još boljih i kvalitetnijih proizvoda.

Stručni seminar pod nazivom „Kako pekar živi kiselo tijesto", u organizaciji Richemont kluba Hrvatske i tvrtke TIM ZIP uz izuzetnu podršku Richemont kluba Srbije, upravo je stavio naglasak na neprikosnovenu kvalitetu kruha kao nezaobilaznu maksimu u svakodnevnoj proizvodnji.

U opuštenoj i ugodnoj atmosferi, dana 27.10.2022., potpredsjednik srpskog Kluba, gospodin Naser Idrizović, vrsni majstor zanata i vlasnik pekare Denis iz Mladenovca, kojemu je kiselo tijesto životna inspiracija, a porodica nezamjenjiva okosnica i oslonac, zajedno je s kćerkom Sarom uspješno i s puno truda polaznicima prenosio svoje znanje i vještine, a ponajviše veliku i nepresušnu ljubav prema kiselom tijestu. Ova tehnološki najzahtjevnija, ali zato i najizazovnija vrsta pekarstva, omogućila je da se izravnom interakcijom svih sudionika probude radoznalost i motiviranost, a želja za učenjem i promjenama prehrambenih navika bila je evidentna.

Prezentirani proizvodi, redom kruh s lješnjakom, integralni kruh sa sjemenkama te seoski kruh predstavljaju uzbudljivu priču koja uključuje bogatstvo okusa i teksture te nutritivnu riznicu kruščića dugotrajne svježine uz poštivanje prirodnih sastojaka i procesa, a čija je najveća tajna recepta – vrijeme.

Program su upotpunila predavanja na temu „Tradicionalna kisela tijesta za pekarske obrtnike" u izvedbi izv. prof. dr. sc. Dubravke Novotni i„Kisela tijesta kao prirodni poboljšivač za industrijsku proizvodnju kruha" rad izv. prof. dr. sc. Nikoline Čukelj Mustač s Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Dosad najveći interes za seminar u organizaciji Richemont kluba pokazalo je 50 sudionika iz 16 renomiranih tvrtki: Bobis, Brioš Tim, Cedekap, Čokoland, Ekos Cakes, Hotel Aristos, Mlinar, Mlin i pekare Sisak, Mlini Čapljina, Noel Bread&Deli, Pan-pek, PIK Rijeka, Pekarnica Zemljič, TIM ZIP, Vincek slastičarnica te Zagrebačke pekare Klara.

Organizatore vesele izuzetno pozitivne reakcije, kako na organizaciju tako i na odabranu temu, a dodatno raduje činjenica da u pekarskoj branši postoji velik interes za ponovno prepoznavanje i povratak sastojku koji su koristili naši stari uz upotrebu naprednih tehnologija koje se danas nude na tržištu.

 

Komentari

Nitko još nije komentirao. Budi prvi koji će ostaviti komentar
Already Registered? Login Here
Gost
Srijeda, 22 Svi 2024

Captcha slika

Posjetite nas na facebooku

Richemont klub Hrvatska
Bani 100, 10010 Zagreb
Tel: +385 1 66 22 608
Fax: +385 1 660 80 40