Novosti

O Sajmu Richemont Klub & TIM ZIP EXPO 2022 – Značaj i sadržaj

OTVORENJE-_20220826-095937_1

Najnoviji trendovi u pekarstvu, slastičarstvu i konditorstvu, tehnološki napredci, sinergija znanosti i struke, nova stručna literatura, kreativna umjetnička ostvarenja - sve to i još više asocijacije su po kojima će se još dugo vremena sa zadovoljstvom pamtiti dugo iščekivani sajam TIM ZIP EXPO 2022.

Spektakularno svečano otvorenje započelo je nastupom Zagrebačkih mažoretkinja, u čijim se rukama pod pratnjom bubnjeva ponosno vijorilo 13 europskih zastava simbolično predstavljajući države sudionice, kao uvertira u atraktivno glazbeno ostvarenje sada već tradicionalnog glazbenog sastava tvrtke – Sandre Bagarić (vokal) , Ane Rucner (violončelo), Darka Domitrovića (klavir) te djelatnika tvrtke Nike Mutak (vokal) i Andreja Hanžeka (violina). Ovom prigodom, premijerno je izvedena pjesma „Uspravan klas" autora Enesa Kiševića, a uglazbljena od strane profesora Domitrovića.

Najveći regionalni sajam dostojanstveno je objedinio tri profesije i ponosno obilježio tri važna jubileja: 30 godina tvrtke TIM ZIP, 20 godina Richemont kluba Hrvatske i 5 godina Zaklade Ivan Bulić.

Na 5.000 m2 izložbenog prostora Arene Zagreb 27. i 28. travnja ove godine okupilo se 40 respektivnih domaćih i inozemnih izlagača, dobavljača opreme i sirovina te tvrtki iz područja mlinarstva, pekarstva i slastičarstva iz čak 10 europskih zemalja.

Svoju su ponudu ciljanoj publici predstavile eminentne tvrtke koje valja redom nabrojati: AGRIFLEX, BTF, BÜHLER, DATA-BAK, DIAMANT AUSTRIA, DIOSNA, ELIN, FINES, FORTUNA, GLAZIR, ITAL BAKERY, JAC, LP GROUP, MB FRIGO, MILLENNIUM, MONDIAL FORNI, NAŠE KLASJE, PFM, RONDO, SISCODATA, TOMO VARGA, TRIMA, UNIFERM, VANDEMOORTELE, WIESHEU i drugi, a izlagačkom su se timu pridružile i poznate hrvatske te regionalne tvrtke kao što su BREAD CLUB, ČAKOVEČKI MLINOVI, ČOKOLAND, DON-DON, EKOS, MLINAR, MLIN I PEKARE SISAK, PAN-PEK, PEKAR VINKOVCI i ZAGREBAČKE PEKARNE KLARA.

Glavni sponzor sajma bila je Zaklada Ivan Bulić, a švicarski BÜHLER preuzeo je ulogu tvrtke partnera.

Proizvođači sirovina kao i majstori pekarstva iz 9 Richemont klubova (Austrija, Belgija, Hrvatska, Italija, Luxembourg, Portugal, Srbija, Španjolska i Švicarska) upriličili su cjelodnevnu proizvodnju uživo u 7 mini pekara, a veliko zanimanje pokazano je i za prezentacije proizvodnje grisina na liniji tvrtke ELIN, kajzerica na FORTUNI te peciva i kroasana na linijama tvrtke RONDO.

Na centralnoj poziciji dvorane, poznatijoj pod nazivom Richemont Forum, upriličen je dvodnevni Simpozij "Budućnost kruha i pekarstva", znanstveno-stručni skup koji su vodili znanstvenici s Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, predstavnici Visoke stručne škole Richemont iz Luzernate stručnjaci iz inozemnih tvrtki izlagača.

Šestu stručnu knjigu TIM ZIP-ove Biblioteke „Kruh za život" predstavila je recenzentica prof. dr. sc. Duška Ćurić.

Knjiga „Kruh - prilika za pekarstvo: recepti i tehnologija" donosi kvalitetne njemačke recepture bazirane na upotrebi kiselog tijesta i prirodnih procesa fermentacije te zagovara potrebu proizvodnje kvalitetnijeg i zdravijeg kruha. Dipl. ing. Franjo Klarić preveo je knjigu s njemačkog jezika, a dipl. ing. Ivan Bulić dao joj je svoj urednički pečat.

Mnoge posjetitelje posebno je razveselila izložba radova u sklopu 6. nagradnog natječaja Zlatne ruke za najkreativniji pekarski i slastičarski uradak u Republici Hrvatskoj.

Svoje vještine i kreativnost oživotvorilo je 9 istinskih umjetnika, pekara i slastičara te na nesvakidašnji način pokazalo originalnost i ekspresivnost dviju profesija.

Poslovodstvo tvrtke TIM ZIP zahvalilo je svojim poslovnim partnerima i suradnicima organizacijom zajedničkih večera i prigodnih programa tijekom oba dana.

Uživanje u okusima moslavačkog kraja upriličeno je na Seoskom imanju Kezele gdje su se za odličnu atmosferu pobrinuli lokalni tamburaški sastav i Klapa Kampanel, a spektakularni vatromet u kasnim noćnim satima udvostručio je dojmove oduševljenja.

Međunarodno okupljanje finalizirano je Gala večerom u restoranu Tijara hotela Aristos na kojoj su za posebni trud i doprinos zlatnim plaketama i medaljama nagrađeni svi Richemont klubovi i sudionici proizvodnje uživo.

Za vrijeme sajma održana je i Sjednica predsjednika Međunarodnog i nacionalnih Richemont klubova.

Nakon posjeta proizvodnom pogonu Dubravica u Zaprešiću, završna postaja bio je Michelinov restoran Noel u Zagrebu u kojem je gastronomska čarolija u sljedovima pružila višestruke užitke i poseban ugođaj prije povratka kućama.

Ovaj spektakularni događaj, iza kojega stoji izuzetna sinergija svih dionika, impresivna hrabrost te rijetko viđena autentičnost, upućuje na činjenicu da su ovakva stručna okupljanja i dalje nezaobilazni kanali u predstavljanju noviteta te prijeko potrebna sjecišta za otkrivanje novih poslovnih potencijala, nužnih inspiracija i korisnih inovacija te jačanja suradnje. 

 

Komentari

Nitko još nije komentirao. Budi prvi koji će ostaviti komentar
Already Registered? Login Here
Četvrtak, 20 Lipanj 2024

Captcha slika

Posjetite nas na facebooku

Richemont klub Hrvatska
Bani 100, 10010 Zagreb
Tel: +385 1 66 22 608
Fax: +385 1 660 80 40