Novosti

6. Nagradni natječaj Zlatne ruke

rsz_img_1909

Ekspresivno i impresivno!

Suradnjom tvrtke TIM ZIP i Richemont kluba Hrvatske, u godini jubilarnih obljetnica, organiziran je i 6. nagradni natječaj Zlatne ruke. Natječaj je upriličen za vrijeme trajanja sajma TIM ZIP EXPO 2022 u Areni Zagreb.

U Natječaju su imali priliku sudjelovati svi pekari i slastičari, pravne i fizičke osobe s područja Republike Hrvatske koje su prijavile rad izrađen od jestivih sirovina i u skladu s Pravilnikom o osnovnim kriterijima.

Devet kreativnih, razigranih, osebujnih, domišljatih te s posebnom pažnjom i ljubavlju izrađenih slastičarskih i tjestenih kreacija predstavljeno je na Natječaju.

Razni motivi poslužili su kao inspiracija vještim rukama natjecatelja. Dok su se jedni držali motiva pekarske profesije, bilo je i onih koji su idejno rješenje pronašli u pustolovinama jednog kapetana ili igri najpoznatijih animiranih likova - mačke i miša. Veličanstveno perje zagorskog purana ostavljalo je dojam da je čak i unutar staklene vitrine svjestan svoje lijepe vanjštine i snage.

Ocjenjivački sud činili su: Vladimir Bulić, predsjednik Uprave tvrtke TIM ZIP i direktor Richemont kluba Hrvatske, Franjo Klarić, umirovljeni tehnolog tvrtke TIM ZIP i počasni član Richemont kluba Hrvatske, prof. dr. sc. Duška Ćurić, pročelnica Laboratorija za kemiju i tehnologiju žitarica PBF-a i počasni član Richemont kluba Hrvatske, Carlo Bock, predsjednik Richemont kluba Luxembourg te Matteo Consulo, predsjednik Richemont kluba Italije.

Pobjednici Natječaja, u svakoj kategoriji, pekarskoj i slastičarskoj, osvojili su zlatnu plaketu i 7.000,00 kuna. Drugoplasiranima je uručena srebrna plaketa i 3.000,00 kuna, a brončana plaketa i 1.000,00 kuna bila je treća nagrada. Svi sudionici Natječaja dobili su priznanje za sudjelovanje.

Već tradicionalno, glavni sponzor Natječaja bila je tvrtka DIAMANT PURATOS iz Austrije, a uručenju nagrada i proglašenju najboljih prisustvovao je generalni direktor tvrtke, Markus Kagerer koji je i uručio pobjedničku nagradu u kategoriji slastičarstvo.

Iako su za ovakav vid natječaja svakojake čudesne izvedbe očekivane, izložba slatkih i pekarskih kreacija i ovoga je puta iznenadila i oduševila znatiželjne oči promatrača.

U težnji da i studenti Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu budu potaknuti domišljatošću ovih djela, izložba je još kratko vrijeme bila smještena u predvorju Fakulteta (Pierottijeva 6).

U nastavku slijedi popis svih sudionika i dobitnika nagrada.

  1. mjesto pekarstvo: IVAN ŽAGAR, Čakovečki mlinovi, TORBA PUNA KRUHA
  2. mjesto pekarstvo: DAMIR KREGAR, Čakovečki mlinovi, LIBRA PANIS
  • 3.mjesto pekarstvo: BARBARA I BRANKICA DEKALIĆ I MIHAELA REŠETAR, Zemljič, obrt za proizvodnju, trgovinu i ugostiteljstvo, EXPO ARENA – NON PLUS ULTRA
  1. mjesto slastičarstvo: DAJANA MIKELIĆ I MARIO VUKOVIĆ, Ekos pekarnica, ZAGORSKI PURAN
  2. mjesto slastičarstvo: MONIKA MAJCEN, Slastičarna Monika, U MOJOJ GLAVI
  3. mjesto slastičarstvo: EMA BENKO MIHINJAČ, Slastičarna Vincek, RADOSTI

Sudjelovanje:

  • 4.MAJA VINCEK, Torte i kolači by M. Vincek j.d.o.o., KAPETANOV DNEVNIK
  • 5.ILONA KIROVSKAJA, Ilony Cake Designer (slobodni umjetnik), COLORADO MADNESS
  • 6.BARBARA i BRANKICA DEKALIĆ i MIHAELA REŠETAR, Zemljič, obrt za proizvodnju,

trgovinu i ugostiteljstvo, TOM & JERRY 

 

Komentari

Nitko još nije komentirao. Budi prvi koji će ostaviti komentar
Already Registered? Login Here
Gost
Četvrtak, 22 Veljača 2024

Captcha slika

Richemont klub Hrvatska
Bani 100, 10010 Zagreb
Tel: +385 1 66 22 608
Fax: +385 1 660 80 40