Zlatne ruke

3. Nagradni natječaj Zlatne ruke

zlatne_ruke_1p-1

Na sajmu INGA su Richemont klub i tvrtka TIM ZIP, kao izvršni organizator i sponzor, postavili i izložbu svojevrsnih pekarskih i slastičarskih "umjetničkih radova" u okviru Natječaja "Zlatne ruke" koji je tako organiziran i po treći put, nakon onih na dva posljednja Festivala kruha i slastica. Budući da je glavni sponzor Natječaja bila tvrtka DIAMANT iz Austrije, svečanosti dodjele nagrada nazočio je i Heinrich Worenz, direktor tvrtke.

Na nagradnom natječaju "Zlatne ruke" za najkreativniji rad u tijestu mogli su sudjelovati svi pekari i slastičari, pravne i fizičke osobe koje su službeno prijavile rad koji je morao biti izrađen do najsitnijih detalja od jestivih sirovina, namirnica i materijala i čija veličina nije smjela prelaziti dimenzije 60x60x70 cm. Prijavljena su 23 atraktivna, maštovita i majstorski izrađena eksponata.

Izložba radova je, s razlogom, bila i najposjećeniji dio proljetnih sajmova.

Članovi ocjenjivačkog suda su bili: kao predsjednik uprave tvrtke TIM ZIP Vladimir Bulić kao predsjednik, glavni tehnolog tvrtke TIM ZIP dipl. ing. Franjo Klarić, prof. dr. Duška Čurić s Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta u Zagrebu, profesorica stručnih predmeta Prehrambeno-tehnološke škole Zagreb Jasminka Barić, te stručna učiteljica slastičarstva iz Ugostiteljsko-turističkog učilišta Nada Ivanjko.

Nakon teškog posla, ocjenjivački sud je trećeg dana sajma proglasio rezultate Natječaja, te su uručene plakete i novčane nagrade. Obzirom na kvalitetu i kreativnost pristiglih umjetničkih radova, sud je dodijelio više nagrada nego što je bilo planirano. Zlatnu plaketu za prvo mjesto u kategoriji slastičarstvo i novčanu nagradu od 3.000 kuna dobili su Monika Fabekovec iz SLASTIČARNE MONIKA za rad "Buđenje slatkog proljeća" i Marica Markuljević i Jelena Kutarčić iz SLASTIČARNICE VINCEK za rad "Na krilima ljubavi". Zlatnu plaketu u kategoriji pekarstvo i novčanu nagradu od 5.000,00 kn dobio je za remek-djelo "Jedrenjak" Ivan Cesar iz PEKARNICE LATICA. U kategoriji slastičarstvo nagradu od 2.000 kn i srebrnu plaketu dobili su tvrtka Babić iz Splita za rad "Morsko blago" i Anđelka Brnjarski iz SLASTIČARNICE VINCEK za rad "Ford Coupe Classic. Drugu nagradu u kategoriji pekarstvo u iznosu od 3.000 kn i srebrnu plaketu dobio je Dražen Pihač iz ČAKOVEČKIH MLINOVA za "Pleteni šah". Brončane plakete i 1.000 kn za treće nagrade u kategoriji slastičarstvo dobili su tvrtka Babić za radove "Dalmatinska kućica" i "Gajeta na žalu" te Adela Medica Jardas iz opatijskog RADNIKA za rad "Primorska poneštrica". U kategoriji pekarstvo iste nagrade dobili su Julijan Grbanović iz ZP KLARA za rad "Posjed starog seljačkog gospodarstva" i Marin Mijacek i Vlado Petraš iz PEKARE JAGIĆ, za rad "Riba".

 

Komentari

Nitko još nije komentirao. Budi prvi koji će ostaviti komentar
Already Registered? Login Here
Četvrtak, 20 Lipanj 2024

Captcha slika

Posjetite nas na facebooku

Richemont klub Hrvatska
Bani 100, 10010 Zagreb
Tel: +385 1 66 22 608
Fax: +385 1 660 80 40