Festival kruha i slastica

2. Festival kruha i slastica

P9288405

Pod pokroviteljstvom grada Zagreba i Turističke zajednice grada Zagreba, 29. i 30. rujna ove godine u Talijanskom paviljonu Zagrebačkog velesajma, održan je 2. Festival kruha i slastica. Izložbena manifestacija kruha, peciva i raznovrsnih slastica i ove je godine održana u organizaciji Richemont kluba uz svesrdnu pomoć tvrtke TIM ZIP kao izvršnog organizatora. U odnosu na prošlogodišnji jedan festivalski dan i 700 m izložbenog prostora, ovogodišnja dva dana i čak 3800 m izložbenog prostora zahtijevala su iznimno naporne, višemjesečne pripreme na kojima su radili djelatnici tvrtke TIM PUBLIC, marketinškog organizatora Festivala, te značajan dio djelatnika TIM ZIP-a. Po gotovo jednodušnim ocjenama i izlagača i posjetitelja bila je to sjajno organizirana fešta kruha.

Okupiti 38 izlagača u Talijanskom paviljonu, od kojih 33 pekarske i/ili slastičarske djelatnosti, a velikim dijelom konkurentskih tvrtki, nije bio nimalo lak zadatak. S izgledno velikim, no za manifestaciju ovakvog obima i kvalitete, malim budžetom, no s mnogo uloženog truda, volje i želje da ovogodišnji Festival bude i uspješniji od prošlog, krenulo se u organizaciju manifestacije koju je Turistička zajednica uvrstila na popis važnih događanja u gradu Zagrebu.

28. rujna održana je promocija Festivala na glavnom gradskom trgu, u kojoj su, noseći zastave Festivala, doskokom na sam Trg bana Jelačića, sudjelovali padobranci Aero kluba Zagreb. Tom je prilikom okupljenim građanima podijeljeno 5000 krafni, lisnatog tijesta i kajzerica, a u dijeljenje su se, uz članove Richemont kluba, uključili i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je, sutradan, i službeno otvorio Festival i njegov zamjenik Ivo Jelušić.

Sam Festival pokazao je zavidnu razinu kvalitete hrvatskog pekarstva i slastičarstva, a uz već tradicionalni program, nagradnu igru, živu proizvodnju i brojne degustacije u kojima je uživalo oko 10000 posjetitelja, novost sajma bilo je pečenje proizvoda na samim izložbenim prostorima te nagradni natječaj za pekare i slastičare umjetnike, ZLATNE RUKE.

Svježi proizvodi čiji se miris oba dana širio paviljonom, pečeni su u 14 WIESHEU konvekcijskih peći koje je za potrebe sajma osigurao TIM ZIP.

Kako bi na što bolji način dočarali festivalsku atmosferu, vrhunski izgled štandova , te zadovoljstvo i izlagača, i organizatora i posjetitelja, donosimo vam fotografije koje će na najbolji način pokazati kako je bilo.

 

Komentari

Nitko još nije komentirao. Budi prvi koji će ostaviti komentar
Already Registered? Login Here
Gost
Četvrtak, 22 Veljača 2024

Captcha slika

Richemont klub Hrvatska
Bani 100, 10010 Zagreb
Tel: +385 1 66 22 608
Fax: +385 1 660 80 40