Video

"Uskrs u Beču"

Stručni seminar za pekare i slastičare pod nazivom “Uskrs u Beču” uspješno je organiziran 6. ožujka 2018. godine u Zagrebu u suradnji Richemont kluba Hrvatske i tvrtke TIM ZIP.
Uz izuzetnu podršku i angažman austrijskog Richemont kluba, sudionicima su seminara predstavljeni brojni tradicionalni proizvodi koji u vrijeme najvećeg kršćanskog blagdana krase police austrijskih pekarnica i štandove gradskih trgova.
Majstori pekarstva i slastičarstva, predsjednik austrijskog Richemont kluba Hubert Fischl i Günter Felthofer cjelodnevnom su praktičnom proizvodnjom pekarskih i slastičarskih proizvoda sudionicima događanja prenijeli kvalitetne informacije o nezaobilaznim austrijskim uskršnjim receptima i tehnološkim postupcima.
Raznovrstan proizvodni program uključivao je brojne ukusne proizvode: uskršnju pincu, kiflu, zečiće, šunku u kruhu, baguette s medvjeđim lukom, kuglof, vijenac kolač te uskršnji išler.
Seminaru je prisustvovalo dvadeset i pet sudionika s područja čitave Hrvatske i Srbije koji su s velikim interesom pratili prezentaciju te sudjelovali u živoj proizvodnji i degustaciji ukusnih proizvoda.
Polaznici seminara prisustvovali su i predavanju na temu „Neškrobni polisaharidi u kiselim tijestima i njihov utjecaj na kvalitetu i prehrambenu vrijednost proizvedenog kruha“, autorice dr. sc. Ivne Vrane Špoljarić, dobitnice Godišnje nagrade za doktorski rad Zaklade Ivan Bulić.
Stručno je događanje proteklo u ugodnoj edukativno-radnoj atmosferi, a polaznici su srdačnim pljeskom u nekoliko navrata pohvalili austrijske pekarske stručnjake i izvrsnost koju su i ovom prigodom potvrdili.

Richemont klub Hrvatska

Bani 100, 10010 Zagreb

Tel: +385 1 66 22 608

Fax: +385 1 660 80 40

e-mail: richemont@richemont.hr