By Richemont klub Hrvatska on Friday, 16 November 2018
Category: Stručni seminari

Božić na švicarski način


Drugi u nizu ovogodišnjih stručnih seminara za pekare i slastičare pod nazivom „Božić na švicarski način" održan je u Zagrebu, 16.10.2018. godine u suradnji Richemont kluba Hrvatske i tvrtke TIM ZIP. Seminar je organiziran uz izuzetnu podršku i angažman predsjednika švicarskog Richemont kluba, višestruko nagrađivanog svjetskog i europskog viteza pekarstva i slastičarstva, gospodina Francoisa Wolfisberga. Dvadeset i pet sudionika seminara s područja čitave Hrvatske i Srbije pažljivo je pratilo proizvodnju uživo, sudjelovalo u interaktivnoj radionici te kušalo raznovrsne tradicionalne švicarske božićne proizvode poput krune, pereca, tijesta sa šećernim posipom, peciva u obliku djeda božićnjaka i božićnog drvca, kruha do smokava te božićnog kruha. Svaki od proizvoda opisan je slikovitom pričom o nastanku i važnosti u tradiciji zemlje. U sklopu programa održano je i predavanje na temu „Primjena rogačevog kiselog tijesta u proizvodnji pekarskih proizvoda" , u izvedbi mag. ing. techn. aliment. Nike Mutak, prošlogodišnje dobitnice stipendije Zaklade Ivan Bulić za drugu godinu diplomskog studija.

Izvanredna suradnja hrvatskog i švicarskog kluba, kvalitetna izvedba te razmjena znanja i vještina, ocijenjeni su od strane sudionika kao izvrsna prilika za obogaćivanje vlastitih znanja i vještina koja će se rado primjenjivati u kreiranju novih ideja i proizvoda.

Leave Comments